1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.

+36 70 252 2102

Opening Hours

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Book Appointment

Your perfect smile is a click away!

Fogkő eltávolítás

A fogágybetegség kezelése mindig ultrahangos fogkő eltávolítással kezdődik. A fogkőben lévő baktérium a fogínyt, a fogmosás és szájvizek ellenére is gyulladásban tartja. Ezek eltüntetése az első lépés a regeneráció útján. Az egyszerű fogínygyulladás könnyen létre jöhet, elég, ha egy-egy fogmosást kihagyunk, vagy nem alaposan tisztítjuk a fogainkat.
Ha az ínygyulladás tartósan fennáll, ez kihatással van a csontra és a fogakat rögzítő egyéb aparátusra is, amelyek elkezdenek pusztulni, visszahúzódni.

A fogágy betegségének kialakulása sok lépcsőben történik, és egyre több szövetet érint. Ahogyan a fogínygyulladás mélyebbre hatol, úgy kell a kezeléseket is egyre mélyebb szinten végezni.

A fogágy kezelésének alapvető része a megkövesedett lepedék, fogkő eltávolítása. A fogkövet azért kell eltávolítani, mert a fogakon lerakódva ínygyulladáshoz és fogágybetegségek kialakulásához vezethet.

Ha vérzik a foga fogmosáskor, az fogágybetegség tünete. Bár nem tűnik drasztikus problémának, akár a fogak korai elvesztéséhez is vezethet. Fontos, hogy megelőzzük a nagyobb problémát, és a fogínyvérzést időben kezeljük.

Az íny felett elhelyezkedő fogkő általában sárgás színezetű, de lehet fehér és barna árnyalatú is. A fogkő elmeszesedett lepedék, főleg szervetlen kalcium- és foszfátkristályok alkotják. A kristályos szerkezet miatt, felszínén könnyen megtapadnak a kórokozók, ezért fennáll a gyulladás veszélye. Mivel számos hasadéka van, egyenetlenségei következtében, nagyon jó táptalaj a baktériumok számára.

Eltávolításához ultrahangos csúcstechnológia áll rendelkezésünkre, amely segítségével a fogkő maradéktalanul és egyben fájdalommentesen eltávolítható.

Azért, hogy baktériummentes maradjon a fogfelszín, sima fogra van szükség. Ha a zománc- és gyökérfelszín a lerakódásoktól érdes, ezt az otthoni szájhigiéniás eszközökkel nem lehet megfelelően simára tisztítani.

A fogkő eltávolítás alkalmával, érezhetően sima fogfelszínt kapunk. Ezt az állapotot a rendszeres fogmosás meg tudja őrizni, ezzel megakadályozhatja a további fogkőképződést.

Összefoglalva: Az ultrahangos kezelés tökéletes felszínt hoz létre, megszabadítva a fogkövektől a fogakat, így a baktériumok nem tapadnak meg rajta és fogínye, fogai ismét szépek és egészségesek lesznek.

Copyright © 2017 MyDentist Budapest