1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.

+36 70 252 2102

Opening Hours

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Book Appointment

Your perfect smile is a click away!

Fogszabályozás

A torlódott fogak nehezebben tisztíthatók, a fogközökben könnyebben telepednek meg a fogszuvasodást okozó baktériumok, melyek végső esetben fogvesztéshez is vezethetnek.

A fogszabályozást érdemes már egészen kis korban elkezdeni: 4 éves korban, a tejfoggal rendelkező kisgyermekeknél a rossz szokásokról való leszoktatás a legfontosabb (pl. ujjszopás), ezt szájizomtornával vagy kivehető készülékkel lehet megszüntetni.

A „valódi kezelést” a fogváltás idején ajánlatos elkezdeni, amikor még szabályozható az állcsont fejlődése és a fogívek kialakulása. Ebben az életkorban elegendő a kivehető, illetve kisebb méretű felragasztott fogszabályozó készülék. Ezeknek előnye, hogy maradó fog eltávolítása nélkül lehet befolyásolni a fogak és az állcsont növekedését. A maradó fogazat kialakulása után általában már csak a fogak eltávolításával lehet tökéletes eredményt elérni.

A fogszabályozó kezelés során alkalmazott különböző kivehető és rögzített készülékek egyaránt elősegítik a fokozott lepedékfelhalmozódást, ezért a nem megfelelő szájhigiénia esetén megnő a fogszuvasodás és az ínygyulladás veszélye. Ilyenkor fogszabályozó kezelőorvosunk a fluoridos fogkrémek használata mellett speciális fogköztisztító eszközöket és egyéb kiegészítő fluoridos készítményeket írhat elő.

Természetesen idősebb korban is lehet szabályozni a csálé fogazatot. Megfelelő készülékkel nem csak a kusza fogsor, hanem akár a fogágybetegségtől kilazult fogak is megszilárdíthatók. Ideális választás felnőtteknek a porcelán brackettek és a fogszínű teflonnal bevont fogszabályozó ív.

Előtte<->Utána

Copyright © 2017 MyDentist Budapest