1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.

+36 70 252 2102

Opening Hours

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Book Appointment

Your perfect smile is a click away!

Implantátumok

A fogászati implantátum a rögzített fogpótlások ma elérhető legmodernebb kategóriáját képviseli.

A fogbeültetésnek köszönhetően kellemetlen mellékhatások nélkül pótolhatja hiányzó fogát úgy, hogy megóvja a szomszédos ép fogakat a csiszolástól. Az implantátumok a hiányzó fogakat helyettesítik – beleértve a fogak gyökerét is. A korábbi fogak helyére, az állkapocsban kerülnek elhelyezésre (implantálásra).

A gyógyulási idő alatt a csont olyan mértékben benövi az implantátumot, hogy az biztosan fog rögzülni a csontban.

Ha a hiányzó fogait a lehető legtökéletesebb módon szeretné pótolni (beleértve a fogak gyökerét is). Az implantátumok a korábbi fogak helyére, az állkapocsban kerülnek elhelyezésre (implantálásra). Az általunk használt implantátumok biológiailag semleges titánból készülnek, ezért az emberi szervezet az esetek majdnem 100%-ban elfogadja őket (biokompatibilis). Az implantátum – ellentétben a rögzített vagy kivehető fogpótlásokkal – nem akadályozza sem a rágást, sem a beszédet.

Az implantátum egyik legnagyobb előnye, hogy megfelelő szájhigiénia és rendszeres konzultáció mellett akár élete végéig öröme lesz rögzített pótlásában.

Az implantátum nem maga a műfog, hanem csak a titánium műgyökér, amit az elvesztett fog gyökerének helyére ültetünk be. Ez sok félreértésre ad okot, ugyanis sok helyen úgy adnak árajánlatot, hogy csak az implantátum ára van benne az árban, a felépítmény és a korona már nincs.

Az implantátum belseje üreges, egy belső csavarral rögzíthető rajta a felépítmény és a korona.

A teljes kezelésre vonatkozó árajánlatot az implant konzultáción a kezelőorvos állítja össze a páciens egészségi állapota és egyedi igényei alapján, amely alap esetben az implantálásból, az implantátum felszabadításából (ínyformázás), a felépítményből és a koronából áll.

Implant híd

Ragasztott híd: az implantátumra csavarozott felépítményre (pilier/abutement) ráragasztjuk a hidat.

Csavarozott híd: a felépítmény és a híd egy darabban van, és ezt a konstrukciót csavarral rögzítjük az implantátumhoz.

Implant körhíd: Ha valaki elvesztette az összes fogát, leggyakrabban arra vágyik, hogy teljesen rögzített megoldással pótoljuk vissza a fogait. Erre jelenleg az egyetlen létező megoldás a teljes implantátumos híd (bridge complet sur implants). Ilyenkor nem pótolunk minden egyes fogat implantátummal, leginkább 8 implantátumra rögzítünk 12 fogat.

ALLon4” híd (fix híd 4 implantátumon): Ennek a modern eljárásnak köszönhetően lehetségessé vált, hogy rögzített körhíddal pótoljuk a fogakat mindössze 4 implantátumon rögzítve állcsontonként. Az „ALLon4” rendszert azok számára fejlesztették ki, akiknek nincs elég csontjuk 8 implantátum beültetésére. Az „ALLon4” gyors és költséghatékony megoldás a teljes foghiányra.

Teljes protézis implantátumokon

Teljes foghiány esetén az implantátumok nagy segítséget jelentenek a kivehető fogsor rögzítésében. Az implantátumokon rögzített protézist azoknak ajánljuk, akik a teljesen fix megoldásnál olcsóbb megoldást keresnek, de magas minőségű, szép és funkcionális végeredményre vágynak.

Copyright © 2017 MyDentist Budapest