1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.

+36 70 252 2102

Opening Hours

Mon-Sat: 9:00 A.M - 5:00 PM Sun: Closed

Book Appointment

Your perfect smile is a click away!

Szájsebészet

A szájsebészeti beavatkozások kiemelt figyelmet igényelnek. A beavatkozások helyi érzéstelenítésben fájdalommentesen és rövid gyógyulási idővel történnek.

  1. Foghúzás

A foghúzás (vagy fogeltávolítás) az egyik legáltalánosabb (rutin) szájsebészeti beavatkozás. Az „MyDentist Budapest” fogorvosai csak a legvégső esetben javasolják ezt az eljárást, ha már semmilyen más módszerrel nem lehet a fogat megmenteni.

Ilyen eset lehet a fogágybetegség sikertelen kezelése, az előrehaladott fogszuvasodás vagy a helyreállításra alkalmatlan fogak, -gyökerek.

 

  1. Gyökércsúcs resectio

A gyökércsúcs resectio a fog megtartásának egyik módja. A műtét során a gyökértömött fog fertőzött gyökércsúcsi részét a fogorvos eltávolítja, majd megtisztítja a közvetlen környezetét.

A beavatkozás kizárólag gyökérkezelt fogak esetén alkalmazható.

A beavatkozást követően az érintett terület kissé feldagadhat, ez természetes reakció a szervezet részéről. 1-2 nap pihenés indokolt lehet ilyen esetekben. Ezen kívül nagyon fontos a fokozott szájhigiénia, ügyeljen arra, hogy a szokásosnál is többet mosson fogat.

 

  1. Ciszta műtétek

A ciszta jellemzője, hogy folyamatosan növekszik. A benne lévő folyadék nyomására a környezetében lévő csontszövet sorvad, elvékonyodik.  Általában nem okoz panaszt, góckeresés során, vagy röntgenfelvétel készítésénél lehet észlelni. Fájhat, de akár lehet teljesen fájdalommentes is. Viszont, ha elfertőződik, akkor a panaszok egyértelműen jelentkeznek. Fontos a megfelelő kezelés, mert akár a fog elmozdulását vagy csontveszteséget is okozhat.

 

  1. Csontpótló műtétek

A csontmennyiség csökkenését okozhatják traumák, daganatok, ciszták, csontbetegségek, de akár foghiány is. A csontpótló műtét általában a mozgó, -sorvadt fogak újbóli rögzítésére, ill. az implantátum beültetéshez szükséges csontágy kialakítására, vagy az implantátumot körülvevő csont megerősítésére használható.

Copyright © 2017 MyDentist Budapest